We maken het je zo makkelijk mogelijk

Drukwerk maken in boekvorm, dát is wat we bij Gildeprint het liefste doen. Door vele jaren ervaring en een trouw en hecht team, zijn we in staat om de hoogste drukkwaliteit te combineren met een efficiënt en klantgericht proces. Simpel gezegd: we maken het je graag zo makkelijk mogelijk. We vertellen je stap voor stap wat we nodig hebben en wat we doen. Het drukwerk wordt gemaakt op hoogwaardige digitale printers. Met als resultaat? Dat jij drukwerk in handen hebt waar je trots op bent!

Ons verhaal

Al ruim 38 jaar verzorgen wij drukwerk in allerlei varianten. Van proefschriften, tot magazines, almanakken en lesmateriaal.
Nog altijd met evenveel plezier en passie. Hoe Gildeprint ontstaan is lees je hieronder.

Oprichting Febodruk

Naast zijn baan als universitair docent op de Universiteit Twente mag Ap Hendriks voor het postacademisch onderwijs het drukwerk verzorgen. Via deze weg komt hij in aanraking met de drukwerk industrie. In de zomer van 1980 besluit Ap voor zichzelf te beginnen onder de naam Febodruk. Er schuilt een echte ondernemer in Ap en in korte termijn wordt Febodruk een begrip in de regio.
Oprichting Febodruk 1980

Verhuizing van de Blekerstraat naar de Javastraat

Het pand aan de Blekerstraat, in het centrum van Enschede, werd al snel te klein voor Febodruk. Er wordt uitgeweken naar een groter pand aan de Javastraat. Hier is voldoende ruimte voor de machines, drukpersen en dit pand biedt ook meer kantoorruimte.
1991 - Verhuizing Javastraat

Overname Peter Hendriks

Vanwege gezondheidsproblemen draagt Ap Hendriks Febodruk over op zijn zoon, Peter Hendriks. Peter, destijds 21 jaar, wacht een mooie uitdaging. Vol enthousiasme stapt hij in het bedrijf en hij heeft grootse plannen.
Peter Hendriks Gildeprint

Febodruk wordt Gildeprint

Wat vinden jullie? Doet Febodruk denken aan de befaamde snackbarketen? Dit is namelijk de reden geweest voor de naamsverandering van Febodruk naar Gildeprint. De naam Gildeprint vertegenwoordigt het gilde: 'een vereniging van vakgenoten' (Van Dale). En natuurlijk wat we doen: printen.
1991- Verhuizing Javastraat

Heden

Naast proefschriften drukken verzorgen wij ook andersoortig drukwerk. Van magazines en lesmateriaal tot jaarboeken en almanakken. Alles is mogelijk. Samen met jou werken we aan een product waar we allebei trots op zijn! Ons uitgangspunt is topkwaliteit op alle niveaus!
Gildeprint

Ons team

Ons team bestaat uit enthousiaste en gemotiveerde mensen met passie voor hun vak. Door onze jarenlange ervaring hebben wij de kennis en expertise om samen het mooiste drukwerk te maken!

Maak kennis met ons team

Medewerkers Gildeprint 2022

Hoe wij jou helpen

Gildeprint helpt jou bij het drukken van je proefschrift of overig drukwerk. Van de voorbereiding tot de opmaak, het drukwerk en de distributie. Samen zorgen we ervoor dat dit proces soepel verloopt en jij blij bent met het resultaat. We werken vanuit Enschede, maar zijn niet gebonden aan het Oosten van het land. We bedienen klanten door heel Nederland en daarbuiten.

 

Wij zijn een zelfstandige fullservice drukkerij. Onze prepress afdeling werkt vanuit ons kantoor dat direct in verbinding staat met de drukkerij. Zo zijn er korte lijnen en werken we efficiënt. In de drukkerij zijn verschillende machines aanwezig die het drukwerk maar ook de afwerking faciliteren volgens de modernste technieken.

ISO 9001 Gildeprint

Kwaliteit staat voorop

Gildeprint is ISO 9001 gecertificeerd.

ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Met dit certificaat tonen wij jullie dat onze processen voldoen aan internationale normen en dat wij veel waarde hechten aan continue verbetering. Door de jaarlijkse audit met succes te doorlopen weten wij dit keurmerk te behouden.

 

Plant het voort

De grafisch ontwerpster, Ilse Schrauwers, waarmee wij veel samenwerken, heeft de droom om de grafische sector te enthousiasmeren om meer bomen te planten. En daarmee de wereld groener te maken. Wij vinden het een fantastisch idee.

Per proefschrift order planten wij een boom. Leuk om te weten is dat jij ervoor kunt zorgen dat er méér dan één boom wordt gepland. Zodra je ook het ontwerp voor het binnenwerk en omslag door Gildeprint laat verzorgen, dan worden er maar liefst drie bomen gepland.

Offerte aanvragen

Benieuwd naar de kosten voor het drukken van je proefschrift?

Vul dan het offerteformulier in.
Wij sturen je binnen 2 werkdagen een – vrijblijvende – offerte.

Offerte aanvragen
De hoogste drukkwaliteit
Met de nieuwste technieken en machines garanderen wij de hoogste drukkwaliteit. Mede hierdoor kunnen wij levenslange garantie bieden op de bindwijze.
Levering binnen maximaal 6 werkdagen
Wij vinden een snelle levering belangrijk. Je wilt immers niet te lang wachten.
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 8.7
De tevredenheid van onze opdrachtgevers zien wij terug in een gemiddelde van een 8.7. Hier zijn wij trots op!